default logo

Jonge chauffeurs? Goed(koop) verzekerd?

Over het correct verzekeren van jonge bestuurders zullen de discussies waarschijnlijk nooit gaan liggen. Moeten we die verzekeringspolis nu echt op naam van een achttienjarige zetten? Of doen we gewoon alsof papa en mama ermee rijden?

Dat laatste is sowieso een slecht idee. Als zou blijken dat het voertuig is verzekerd op naam van de ouders, maar het de zoon of dochter is die er dagelijks mee naar school of naar het werk rijdt, kan de verzekeringsmaatschappij bij een schadegeval de gedane uitgaves terugvorderen. En die kunnen hoog oplopen, zeker als er zware blessures bij komen kijken.

Maar hoe vermijden we dan die torenhoge premie?

Eerst en vooral door een makelaar zijn vergelijkende studie te laten doen. Bij verschillende maatschappijen kunnen jonge bestuurders verzekerd worden aan een aanvaardbaar tarief, als ook de autoverzekering van de ouders daar werd afgesloten.

Van zodra iemand drie jaar een polis op eigen naam heeft afgesloten, en in die periode geen ongevallen veroorzaakte, kan de premie bij een bepaalde maatschappij zelfs dalen tot op het niveau van een volwassen chauffeur. Na drie jaar al!

Heeft u als jonge chauffeur interesse in een goede polis aan een correcte prijs? Contacteer ons en we bezorgen u een topvoorstel!